Ideea acestor blinele a pornit de la un aluat esuat de paine de hrisca, fara gluten. Adaugasem prea multa apa in compozitie si dupa ce am lasat la fermentat, mi-am dat seama ca paine nu va iesi, era o compozitie prea moale. Am zis sa incerc atunci sa le coc pe tigaie, ca pe niste blinele. Au iesit tare faine, au crescut si mi-au placut mult ca gust. Daca urmati cumva un regim fara gluten, sunt potrivite si pot inlocui painea. Au un gust specific, cei ce au gustat hrisca verde si faina din hrisca verde, stiu despre ce vorbesc. Nu la toti le place, dar anume in varianta de blinele, mie mi-a parut buna.

Reteta e foarte simpla, dar e nevoie de timp pentru fermentare, asa ca daca vreti sa preparati aceste blinele pentru dejun, trebuie sa le planificati in avans.

Ingrediente:

  • 220 grame de hrisca verde
  • 160 grame apa
  • optional: sare

Metoda:

  1. Se lasa la hidratat hrisca verde in multa apa, pe noapte.
  2. A doua zi dimineata, se scurge bine, dar nu se spala.
  1. Se adauga in blender,impreuna cu 160 grame de apa si se mixeaza pana se obtine un aluat destul de lichid.
  1. Se transfera compozitia intr-un vas curat si se lasa la temperatura camerei, la fermentat, pentru 24 de ore, acoperit cu un prosop curat. In acest timp, aluatul va forma mici bule, semn ca fermenteaza.
  2. A 3-a zi dimineata se coc pe tigaia antiaderenta, la foc mic, pe ambele parti. In acest moment, se poate adauga sare. Eu nu am pus pentru ca le-am servit cu branza de capra si icre sarate.

Se pastreaza in container inchis, dar cel mai bine e sa fie consumate in aceeasi zi, pentru ca se intaresc.

Daca ati incercat sa faceti aceste blinele, impartasiti impresiile voastre. Va cuprind!

Author

Write A Comment